BobHenstra.reismee.nl

Covered in red dirt..

Hallo allemaal!

Het is weer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb..en hoelanger ik niks schrijf hoe moeilijker het wordt om alle avonturen in een verhaal te proppen. Het werd dus hoog tijd om wat tijd vrij te maken :-)

De laatste weken heb ik doorgebracht in 'The Big WA', een reusachtige staat die ongeveer de helft van Australie in beslag neemt. Het landschap bestaat voornamelijk uit 'Outback' met veel niets, maar ook met prachtige gebergten, rotsformaties en gorges. De kust bestaat uit parelwitte stranden, lekker warm water en een onderwaterwereld waar je u tegen zegt. En ik heb het allemaal gezien!

In Darwin had ik een lift gevonden naar Perth met drie anderen. Kamperend ben ik met een Engelsman en een Canadese en Belgische meideropuitgetrokken en de bewoonde wereld achter ons gelaten. Onderweg naar het westen konden we lekker zwemmen in tropisch en dus warm water, krokodillen voeren in de slootvan een camping waar we verbleven enwandelen door gorges waar krokodillen lagen te zonnen. Helaas begon het na een paar dagen te regenen en konden we de Kimberly's niet betreden. Door het grote aanbod aan onverharde wegen is Western Australia zonder 4wheel drive niet optimaal te bewonderen. Maar toch konden we genoeg zien.
Net voor de regen zijn we wel nog naar een rodeo geweest! Dat was erg leuk!

Na aankomst in Broome werd het weer alsmaar beter en kon de zwembroek weer aan. Het was daar zo warm en benauwd dat zelfs een t-shirt te warm was en dat het strand de enige plaats was waar het lekker uit te houden was. De oceaan met een watertemperatuur van 27 grC geeft niet echt heel veel verkoeling maar dat maakte niet uit.
Mijn reisgenoten wilden langer over de Westkust doen en ik had al een vlucht geboekt van Perth naar Sydney. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe lift. Net toen ik de hoop bijna had opgegeven, want iedereen reist vanwege het koude weer in het zuiden liever naar het noorden, kreeg ik een telefoontje dat er plaats was in een campervan. Toevallig kwamen alle geplande data goed uit en konden we een dag later vertrekken.
Helaas heb ik in Broomeafscheid moeten nemen van mijn Italiaanse vrienden die ik in Hobart, Tasmanie heb leren kennen en vervolgens in elke plaats weer ben tegengekomen. Met mijn oude reisgenootjes en de Italians zijn we nog lekker gaan uiteten en doorgezakt op de camping. Ik werdde volgende morgen wakker in een campingstoel met een flesje bier in mijn hand. Snel mijn spullen gepakt, definitief afscheid genomen, uitgechecked in het hostelen het volgende avontuur kon beginnen.

Van Broome naar Perth heb ik met 5 Duitsers in twee campervans gereisd. Zij wilden graag hun Engels verbeteren door een niet-Duitser mee te nemen, maar het kwam er uiteindelijk op neer dat ik vooral mijn Duits heb opgehaald...
De eerste bestemming op de route was Karijini NP, een van de oudsteijzergesteenten en gorgesvan de wereld. Het heeft al iets avontuurlijks als je eerst een uur op een onverharde weg moet rijden om er te komen. Vervolgens zijn routes aangeduid met hoopjes stenen ipv bordjes en moet je zwemmen, klimmen en klouteren om de route te kunnen vervolgen. Daarbij zijn er weinig toeristen en voelden we ons helemaal 1 met de natuur. Ik hoop dat ik deze schoonheid heb kunnen weergeven in mijn foto's want het was echt geweldig mooi. Door het ijzer in de grond was alle aarde rood gekleurd van de roest. Het gevolg was dat alles maar dan ook alles rood gekleurd was door het stof.

De volgende bestemming was Exmouth. Hetwas net het seizoendat WhaleSharksdaar in grote getalen naar de kust komen en zou hetwaarschijnlijk een once-in-a-lifetime-experience worden om daar mee te zwemmen.Dat was dus echt helemaal te gek..Bewapend met een snorkel en flippers sprong ik van de boot in het water. Ik had natuurlijk al whale sharks op foto's gezien maar toen ik mijn kop onder water stak zag ik daar de grootste vis uit de oceaan!! Door de soepele bewegingen en een lengte van 9 meter straalde deze vis iets wonderbaarlijks uit.
Naast deze geweldige ervaring hebben we ook nog dolfijnen, manta rays, pijlstaartroggen, schildpadden en vissen in alle kleuren gezien! Ik heb zelfs in Coral Bay boven een pijlstaartrog gesnorkeld die groter was dan mijzelf. Na deze bestemming begon het weer snel kouder te worden en wilden we zo snel mogelijk in Perth zijn.
De laatste nacht voor Perth hadden we de campervan niet op een camping gezet maar gewoon ergens langs de weg. Toen we de volgende dag zaten te ontbijten kwam er een parkranger naar ons toegereden. Het bleek dat we stonden te camperen in een National Park en wel precies naast het hoofdkantoor van de Rangers. Omdat hij dat wel grappig vond kwamen we er vanaf met een officiele waarschuwing.

Bij het naderen van Perth kwam mijn Outbacktijd langzaam tot een eind. Ik zal de koeien, geiten en schapenop de weg, wilde honden, dingo's en wilde paarden langs de weg missen. Net zoalsde domme kangaroes die in de schemer voor de auto proberen te springen, maar er ook zo lief uitzien.

Perth was koud vergeleken met het noorden..de lange broek en trui moesten helaas weer uit de tas. Na een paar daagjes hier rondgelopen te hebben ben ik naar Sydney gevlogen.
Het is tijd voor de Oostkust!! Ik ben onderhand al een stukje bezig met deze laatste etappe van mijn reis, maar daar vertel ik een andere keer over.

Helaas heb ik nu geen tijd meer om foto's te uploaden aangezien Nederland straks moet spelen en ik nog te veel moet doen..ze komen snel!

Veel plezier met het WK en tot de volgende keer!

Cheers!

Bob

Anniek

Prima verhaaltje toch?! Hoop dat ik er de volgende keer dan in ook in voorkom :P

wilma

Hoi Bob
Het is weer goed gelukt om zo te schrijven dat ik het bijna mee beleef, haha.
Ongelooflijk wat jij allemaal mee maakt maar vooral allemaal te zien krijgt. Ben weer heel beniuwd naar de foto's.
Groetjes mam

lynn

heey bob
ja egt super hoor!
jammer dat de foto's er niet op staan :(
hopelijk tot snel bels weer!
xxx lynn

Jack

Hee Bubke,

Mooi verhaal en wat een avonturen allemaal......
Ben benieuwd naar de foto's

Grtj jack.

Marleen en Elysee

Hoi Bob,helaas heb ik geen foto's van Kreta mijn fototoestel heb ik in de prullenbak gegooid alle foto's mislukt.Maar wat een schitterend verhaal weer en de foto's zijn prachtig,ik denk dat je beter een meid kan zoenen dan een slang.Wat jij daar allemaal meemaakt is geweldig en we blijven jaloers op je.De volgende keer zien we foto's van jou in het oranje?Groetjes uit Bunde

ralph en fam

hoi bob
geweldig wat je al allemaal beleefd en gezien hebt
van de wk kunnen we niet veel zien begint veel te vroeg en dus zijn we aan het werk .
Trouwens als jij weer aan het werk moet dan valt dat vies tegen denk ik maarja daar moet je maar nog niet aan denken. tot ziens maar weer hoiie...

Felice Hofman

Heey Bob,

Aaahhh!!! Wat super, al die beesten waar je mee gezwommen hebt. Al moet ik zeggen dat ik toch echt minder enthousiast van die Rog zou worden hoor:P Wat een reis heb je er al op zitten zeg:O En t is nog steeds niet gedaan. Je hebt al echt veel gezien hey! Ga nu ff snel je foto's bekijken, ben benieuwd!

Enjoy the eastcoast; it's beautiful!
Groetjes

Felice Hofman

Aaahhh... als ik je foto's zie denk ik; Wat is Aussie toch mooi! (erg mooie foto's!) Die crocs zijn ook niet echt aardig:P

Ger

Mooi verhaal en prachtige foto's weer kerel.. het is inderdaad net alsof we erbij zijn haha...en dat voorval met die ranger vind ik wel een hele mooie bak...

Veel plezier verder weer en we horen ons weer..

Groetjes en dikke kus Pap

Ton en Petra van Glabbeeck-Voncken, Dana en Barthon

Hoi Bob, een tijdje terug heeft Luc me de link van je weblog gemaild en zo heb ik al een paar keer gekeken. Geweldige reis zo te lezen en ik vind het te gek dat dat zo eventjes doet! Geniet van al het mooie dat je ziet, wat je gehad hebt pakt je niemand meer af! Heel veel plezier dus nog en to kijk hier in Nederland (waar het nu gelukkig ook weer lekker zomerweer is). Groetjes van Ton, Petra Dana en Barthon

doonder

Hey Bob!
Steeds volgen we je verhalen via het net en via mam, Jack en Lynn!
Super, wat een belevenissen! Het blijft boeiend en indrukwekkend wat je schrijft en al die mooie foto's!
Het weer is hier op het moment ook erg warm. We genieten in de tuin, onder een boom en spelen een potje jeu de boules. Mam en Jack hebben pas samen Wims boules baan mee geopend, onder genot van een hapje en een visje op de skottel.
Groetjes en geniet nog lekker!
Dianne en de rest van Doonder