BobHenstra.reismee.nl

From South to North

Na een totale afstand van ong 4500 k's vanaf mijn laatste bericht zit ik nu in het tropische Darwin, in het noorden van australie.
Het typerende van de reis van zuid naar noord Australie was vooral uren onderweg zijn zonder dat het landschap verandert.
Het was wel een beetje een shock om het te zien regenen in de desert..daardoor zag het natuurlijk een stuk groener uit dan verwacht. Het was in ieder geval een ontzettend
mooie reis.
Van Adelaide naar Alice Springs heb ik een tour genomen...Dit was echt te gek! De groep was super, veel mooie dingen gezien, maar ook veel gelachen en plezier gemaakt. Daarbij kon de tourguide veel vertellen over de natuur, het wildlife en de aboriginal cultuur en dat maakte de tour compleet.
De 6 dagen vlogen om! Naast het drukke programma hadden we ook tijd om te relaxen..al was dat vooral in de auto aangezien we zo'n 3000 k's hebben gereden.
Een geluk was dat in de auto geen vliegen zaten haha..zodra je buiten komt zitten er meteen een paar vliegen op je gezicht..die proberen nl. vocht te zoeken om hun eitjes te kunnen maken. En je raadt het al..dat is dus in de ogen, neus, mond en de oren proberen ze ook vaak genoeg. Zeeer irritant, zeker als je net 4,5 uur geslapen hebt, genoeg alcohol hebt geconsumeerd en dan zonsopkomst aan het kijken bent, ook nog een goede foto probeert te maken en bij de eerste zonnestralen die vliegen weer komen. Je kunt je misschien voorstellen dat zo'n situatie soms wat manisch depressieve uitdrukkingen met zich mee kan brengen. Maar dat weet je nu eenmaal als je naar de woestijn gaat..en om met een vliegennet rond te lopen voelden we ons net wat te stoer voor :)
In Alice Springs was niet zoveel te zien..we hebben daar vooral gefeest in de saloon en bij het zwembad gehangen..En nog een dag een mooie roadtrip gemaakt.

Het tweede deel van de reis van Alice Springs naar Darwin heb ik met de trein gedaan. Deze reis met 'The Ghan'duurde 24 uur en er was goed te zien hoe de ' woestijn' langzaam veranderde in een meer tropische omgeving. Bij aankomst was het dan ook even wennen aan de hoge temperatuur en vochtigheid.

Darwin zelf stelt niet zo heel veel voor..het is echt een vakantie-oord met veel feesten en zonnen. We hebben dan wel een fietstocht gemaakt om Darwin beter te verkennen en iets gezonds te doen, maar het is meer een uitvalsbasis voor tours naar de National Parks.
Zelf heb ik hier een tweedaagse tour naar Kakadu NP gemaakt. Ondanks dat er veel watervallen gesloten waren was het een zeer mooie trip.
We hebben zoutwaterkrokodillen gezien, ik heb groene mieren gegeten, een Black Headed Python vastgehad, en nog wat aboriginal vruchten gegeten.
Verder onder watervallen gezwommen, en van schitterende uitzichten genoten.

Na een dikke week in Darwin te zijn geweest is het tijd om verder te gaan. Enwel met een roadtrip! Ik ga met 3 anderen met de auto door de Kimberly's NP op weg naar Broome aan de westkust. Het is dus weer tijd voor wildkamperen, geen bereik hebben en lang in de auto zitten.

oh ja ik krijg vaker de vraag of er nu ook wattegenvalt. Nou hier de top 3:

Op nummer 1: Steeds zo'n leuke mensen leren kennen en ze na een paar dagen weer vaarwel moeten zeggen omdat ze een andere richting uit gaan.
Nummer 2: Altijd weer die tas in en uitpakken.
Nummer 3: Overal voor moeten betalen.

Verder zijn er natuurlijk altijd mindere dingen..zoals de vliegen in de woestijn of de muggen in het noorden.Maar gelukkig ben ik die mindere dingen steeds weer snel vergeten en denk ik alleen terug aan de leuke dingen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

See ya!

lynn

hee bob :D
bah wat een slecht leven heb je toch eh.. ik zou niet met je willen ruilen :P!
wat knap dat je die groene mieren (groen???) over je tong hebt kunnen krijgen! dat zou mij dus noooit lukken xd
een dikke kus van je zusje :)

Felice Hofman

Je bent hard op weg om heel Australia te zien zeg. Toevallig nog niet van een Australier gehoord: Hey mate, you saw more from this country than I did;)
En dat is juist het mooie, maar waarschijnlijk ook wat gaat tegenvallen als je weer in NL bent; dat Australie misschien ook wel als 'thuis' gaat voelen;) Maar niet getreurd, want je kunt nog lekker genieten van dat mooie land aan de andere kant van de wereld!!! En als je zusje niet met je wil ruilen, wil ik t wel:P
G'day!
ps. hoe smaken mieren:P? (vergeet niet Krokodil te proberen, erg lekker! Emu is ook wel goed te doen)

Philipe Bastings

He Bob,

Leuk om af en toe te lezen waar je mee bezig bent aan de andere kant van de wereld.
Wanneer kwam je ook alweer ong. terug. Zal nog wel ff duren he.
Spreken we eens af om ons nog eens ene te drinken.

Groeten philipe

Anniek

Lekker zwemmen daar :P jaloers hier is het 19 graden... maar leuke stad Adelaide :) See you soon!