BobHenstra.reismee.nl

Great Ocean Road - trip

G'Day mate..How is it going?

Op het moment ben ik in het zonnige, warme, gezellige Adelaide. Natuurlijk heb ik de afgelopen weken weer een hoop meegemaakt en veel te veel om allemaal te vertellen.

De laatste week in Hobart was door het 'wachten' op de vlucht anders dan andere weken..maar door het gezellige hostel was het toch leuk. Ik heb nog een paar dagtripjes naar Bruny Island en Mt Wellington gemaakt en verder veel verse vis in de haven gegeten haha.

Op dinsdagavond kwam ik dan eindelijk in Melbourne aan. Gauw ingechecked in het loungie Nomads hostel om later die avond het nachtleven van Melbourne te verkennen. Ditin gezelschapvan twee lokale Amerikaanse studentes die ik in Hobart had leren kennen. In de stad zijn de pubs en clubs nl. goed verborgen en moet je maar net weten waar je moet zijn..Na deze zeer geslaagde avond moest ik de volgende morgen wel weer vroeg op om samen met Jacqeline (het Zwitserse meisje) een auto te huren voor 6 dagen. Maar ik begon deze stad echt leuk te vinden en vond het daarom eigenlijk een beetje jammer om de volgende dag al te moeten vertrekken. Gelukkig veranderde dat snel toen we de volgende dag de auto gingen halen. Het systeem van de carrental had onverwachts onze Suzuki Alto geupgrade naar een Toyota Camry. We hadden dus een luxe grote bak voor dezelfde prijs..Dat was een goed begin van de roadtrip!
We sliepen deze dag op het begin van de Great Ocean Road in een schitterend hostel gelegen tegen een berghelling. Met mijn medium gebakken steak, griekse salade en een lekker wijntje genietend van het uitzicht was de eerste dag natuurlijk geslaagd.
De volgende dagen waren zeker zo leuk..al washet niet gelukt omhet eerste hostel te overtreffen. De schitterende weg langs de kust met de zandstenen rotsen en een lekker zonnetje maakte dat natuurlijk wel weer goed.

Na de Great Ocean Road zijn we nog naarThe Grampians NP geweest. Helaas was het regenachtigen waren de uitzichten daardoor minder spectaculair dan gehoopt. We zijn hier dan ook maar 1 dag gebleven en toen verder naar de zon gereden. We zagen op de kaart Little Desert NP en gingen er dus vanuit dat daar een grotere kans op zonneschijn is. Het moest een woestijnachtig landschap voorstellen maar vooral de vele vliegen, sprinkhanen en krekels staan me het meeste bij. Voordat we naar Adelaide zijn gereden zijn we nog naar de Barossa Valley geweest (een van de beste wijnstreken van de wereld) om daar een paar wijnproeverijtjes te bezoeken. Helaas was de lekkerste wijn ook meteen de duurste en zat het er voor deze backpacker niet in een flesje mee te nemen.

In Adelaide aangekomen en Jacqeline en ik een hostel inliepen kwamen we onze Italiaanse vrienden weer tegen. Hoezo Australie is groot?!
Na een paar lokale 'Coopers Pale Ale' biertjes ging ook bij mij het lampje uit en was dat het einde van onze zeer geslaagde Road trip. Alleen kregen we als toetje wel nog even een boete voor foutparkeren grr..

Adelaide is een hele leuke stad! Niet zo groot, maar erg gezellig. Gisteren wezen stappen met twee maastrichtenaren tot in de vroege uurtjes..dus het typen gaat dit keer wat moeilijker. Gisteren zag ik heel toevallig Claudia ook op het strand haha (Zie je Australie is niet zo groot). Na in totaal 3 dagen Adelaide ga ik mijn eerste tour nemen en wel naar 'The Red Center'. In deze 6-daagse tour zal ik eindelijk die Outback leren kennen..Maar nu is het nog even tijd voor zon, zee, strand en uhmm....

See ya guys! Tnx 4 reading again!

Cheers!

Felice

Zou graag willen zeggen dat ik een van die 2 maastrichtenaren was geweest die mee was gaan stappen;) Haha helaas:P Je hebt t maar goed hey!:D Jammer dat de Grampians slecht weer was, maar goed... gelukkig heeft Aussie nog wel n paar extra nationale parken! Lucky you! Enjoy!

lynn:D

hee Bob.:D
bohh jij maakt toch dingen mee eh!. niet normaal. ook die foto's zijn super mooi!. k verheug me steeds op een nieuw reisverhaaltje:D echt heel erg mooi en sjiek allemaal. en wat toevallig dat je claudia en de andere vrienden weer tegen kwam!
nou bob. nog wat maandjes te gaan en hopen voor jou dat die net zo super super mooi zijn als de rest!
:D dikke kus van lynn;)

ralph en fam

hoi bobbie hier nog eens je neef ralph wat fijn dat je zoveel plezier hebt en natuurlijk naar je zin hebt ik vind het geweldig dat je zoveel mensen leerd kennen en vooral vrouwen weet je straks te minste de beste kuze te maken dat denk ik op zijn minst zo tot schrijfs maar weer slaap lekker handen boven de deken svp

ralph en fam

ps sorry voor mijn schrijf fouten

Ger

mooi mooi mooi kerel..... heerlijk hoe je je amuseert... het spat eraf... vind het heerlijk voor je... je foto's, je verhalen, je mails, je sms'jes en je kaartje voor mijn verjaardag (die koester ik) heerlijk man... ik was/ben/blijf je fan hoor....dikke kus kerel...

Tim

Flink aan de wijn als ik het zo lees he? ;)
Niet te hopen dat het bier je niet meer smaakt als je straks terug bent in nederland!

Het blijft leuk om je verhalen te lezen man, ga zo door! :d